Вълна от възмущения предизвикаха поредни скандални коментари след случая с обезобразеното

...
Вълна от възмущения предизвикаха поредни скандални коментари след случая с обезобразеното
Коментари Харесай

Съдия от София и математик от БАН със скандални коментари за нарязаното момиче от Стара Загора

Вълна от възмущения провокираха следващи скандални коментари след случая с обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора. Този път става дума за изявления на Д-р Васил Крумов Петров, арбитър в Софийския областен съд, и Радослав Марков, математик в Българска академия на науките.

" Жените са подли! Като арбитър мога да установявам, че огромният % жертви на физическо и психическо принуждение са дами. Обаче от подправените каузи за домашно принуждение, в които такова няма или има, само че е мощно пресилено, процентът дами против мъже молители е 2:1. Това са каузи формирани, с цел да се тормози ответникът и с цел да се отдалечава детето.. ", написа арбитър Васил Петров в своя фейсбук профил. 

" Разбирам за какво дамите са възмутени от това, че принудител бил пуснат на независимост - всяка жена се претърпява като евентуална жертва. Специално мъжете обаче би трябвало да внимават доста дали желаят да живеят в страна, в която съдиите, които без друго в болшинството си са дами, са наплашени на тематика домашно принуждение. Ударили сте патка 2-3 пъти на някоя колежка..... Да проиграем сюжета: Колежката желае късата полова връзка да продължи, само че вие не желаете, тя ревнува, написа ви едно известие, вие й отговаряте малко невъздържано, тя измисля някакво принуждение, написа една декларация, съдът издава заповед за незабавна отбрана и на следващия ден вие на работното си място бивате задържан или изпъден. "

Постът споделя Кремена Кунева с думите: " Представям ви обществените изказвания на Д-р Васил Крумов Петров, СЪДИЯ в Софийския областен съд Ударените “патки ” на “коварните ” дами и “геЮвете ” в КОДЕКС ЗА ЕТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТРАТИ. "



" Шафрантията може да си върви, където желае, може да се оплющи с целия град, а аз единствено да клатя глава недоволно в профил? Като изчезнат шафрантиите, ще изчезнат и насилниците ", това пък написа математикът от БАН Радослав Марков още веднъж във фейсбук.

" Такава е мъжката природа от 10 000 години и няма да се промени с лудо- " демократични ", джендърски и феминистки заклинания. Но " феминистките " не се замислят. Нищо, ще пристигна време не просто да се замислят, а да бягат с 200 ", добавя в своя абсурден коментар Марков.





" Да би спокойно седяло, не би чудо видяла ", приключва различен собствен коментар математикът, споменавайки ножове, остригване и куфари в река.



От Българска академия на науките излязоха с публична позиция, в която се разграничават от мнението на математика и декларират, че ще подхващат административни ограничения против.

" Институтът по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИ–БАН) изрично се разграничава от изказаното от своя чиновник господин Радослав Марков мнение по отношение на случая с потърпевшото момиче в Стара Загора. Г-н Марков е изразил тази позиция в персонално качество. Публикуваното от него мнение е в цялостно несъгласие с политиката и публичната роля на Института. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР